hledat
E-shop Online Offline Po-Pá: 06:30 - 15:30

Online Offline +420 724 844 471

Prodejna Online Offline Po-Pá: 08:00 - 17:00 So: 08:00 - 12:00

Online Offline +420 727 895 291

V nákupním košíku zatím žádný autodoplněk nemáte.
Zobrazit katalog

Specialista  na autodoplňky v  Ostravě

E-shop Online Offline Po-Pá: 06:30 - 15:30

Online Offline +420 724 844 471

Prodejna Online Offline Po-Pá: 08:00 - 17:00 So: 08:00 - 12:00

Online Offline +420 727 895 291

Správná péče o interiér automobilu

Prostředky pro čištění

Mezi prostředky pro čištění bychom zařadili například různé mikrovláknové hadříky pro čištění velkých ploch, detailingové štětce (kulaté či ploché), vhodné k odstranění nečistot ze špatně přístupných míst, kartáčky na čištění textilu a kůže, aplikátory a další pomocníky, které využijete k aplikaci různých ošetřovacích či čistících přípravků.
 


Štětce pro čištění - Kartáče na kůži a textil - Kartáče na odstranění psích chlupů

                                      


Aplikátory

                    


Mikrovláknové utěrky na plasty a textil - Mikrovláknové utěrky na sklo

                  



Čištění stropnic

Někteří si potrpí na kompletně čistý interér a tak začneme se stropnicí. Čištění stropnic doporučujeme s maximální opatrností! Hlavním důvodem je, aby stropnice nebyla při čištění moc mokrá. Mohlo by se totiž stát, že by se do budoucna začala prověšovat či odlepovat. Doporučujeme nanést trochu čistícího přípravku na mikrovláknovou utěrku nebo na kartáček, dané místo vyčistit a druhou mikrovláknovu utěrkou čištěné místo přetřít. Odstraní se tak přebytek čistícího prostředku ze stropnice.

Vhodné přípravky k čistění stropnic

     

 


Čištění skel

Skoro všichni už zažili špinavé čelní sklo. Někteří ho musejí čistit častěji, někteří jen jednou za čas. Myslíme si však, že každý z nás chce mít jasný výhled a žádné rušivé světelné odrazy, které dělá třeba mastnota na skle. Proto, i když to není zase až tak veliká alchymie, vám doporučíme přípravky určené k čištění čelních a bočních skel automobilu, abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku. (Člověk však nesmí zapomenout, že čelní sklo má jako každá mince rub a líc, ale o tom se dozvíte více v článku: Mytí a péče o skla vozu. viz. odkaz).

Vhodné přípravky k čištění skel

               

 


 

Čištění, péče o palubní desku, středový panel a "tapecirung" dveří

Znáte ten pohled na palubní desku, středový panel, "tapecirung" dveří? Bývají plné prachu, mastných fleků, nebo dokonce vybledlé, a proto je potřeba i o ně řádně pečovat. Základem je rozpoznat materiál, z kterého je palubní deska a zbylé části vyrobeny. Palubní desky se převážně vyrábí ze strukturovaného plastu či potažené kůží. Toto roztřízení lze použít i u středového panelu, nebo "tapecirungu" dveří, kde se spíše jedná o kombinaci plastových a kožených částí. Rozeznání materiálu je důležité pro správný výběr přípravků k čištění. K samostatnému čistění doporučujeme použít jeden z přípravků v kombinaci s mikrovláknovou utěrkou a detailingovým štětcem pro odstranění všech nečistot a prachu i ze spár, kam byste se pomocí hadříku nedostali. Po důkladném čištění je samozřejmostí o palubní desku a zbylé části nadále pečovat, tyto části vyživit a zakonzervovat. V ideálním případě záleží na tom, co zákazník preferuje - zda lesklý či matný vzhled a podle toho je třeba volit z daných produktů.

Palubní desky ze strukturovaného plastu


Přípravky pro čištění - Ošetření po čištění - Lesklý vzhled - Matný vhled

                         
 


 

Palubní desky potažené kůži


Přípravky pro čištění - Výživa po čištění

                       

 


Čištění sedaček

Jak je všem známo není sedačka jako sedačka, některé jsou textilní, jiné polokožené s alcantarou, další pak celokožené či kožené perforované. O Každý materiál je třeba pečovat jinak. Základem je určit, jak moc jsou sedačky znečištěné. Pokud jsou sedačky silně znečištěny, doporučujeme vyčistit sedačky profesionálně pomocí tepování. Jsou-li sedačky jemně či středně znečištěné, doporučujeme se nejdříve zbavit hrubé špíny např. pomocí vysavače a poté použít daný přípravek s kombinací mikrovláknové utěrky a kartáčku na textil a kůži. V ideálním případě doporučujeme použít po čištění přípravek k ochraně textílii (ochrana před tvorbou nových špinavých fleků a mastných otisků). U textilních sedaček je to jednodušší -  stačí je pouze vyčistit. O kožené sedačky je potřeba starat se častěji a řádně kůži vyživovat, aby nepraskala a byla stále pružná.

Textilní sedadla

Přípravky pro čištění - Ošetření po čištění

             
 


Polokožená sedadla s alcantarou

Přípravky pro čištění - Výživa po čištění na kožené části

                  


Kožená sedadla

Přípravky pro čištění - Výživa po čištění

                  

 

Péče o koberečky

Je známo, že typy koberečků v autě jsou pouze dva -  textilní a gumové. Oba se dají čistit, a to poměrně snadno. Základ je koberečky vyklepat a vysát od hrubé špíny. Gumové koberečky stačí trochu namočit a následně aplikovat čistič, poté pomocí kartáčů či štětců vyčistit všechny spáry na koberci, opláchnout a nechat usušit. U textilních koberců záleží na stupni znečištění. Velmi znečištěné koberce bude potřeba vyčistit hloubkově, a to nejlépe pomocí tepování. Povrchově znečištěné textilní koberce lze vyčistit snadno za pomocí vysavače pro odstranění hrubých nečistot, kartáčů na textil, mikrovláknové utěrky a vámi zvoleného čisticího přípravku. Pro konzervaci a ochranu textilií doporučujeme po čištění použít přípravek k ochraně textilii, který odpuzuje kapaliny a vlhkost a usnadňuje budoucí čištění.

Gumové koberečky

Přípravky pro čištění 


Textilní koberečky

Přípravky pro čištění - Ošetření po čištění

          

 

 



A co na konec?

Do krásně čistého a ošetřeného interiéru patří i pořádná vůně, která provoní celý interiér a povzbudí vaše smysly. Za nás je jasná volba osvěžovač vzduchu od výrobce California Scents. Jejich vůně jsou téměř dokonalé, nejen že si skoro každý vybere z jejich portfolia svoji vůní, ale také dlouho vydrží. Vůně máme vyzkoušené, skvěle se schovají pod sedačku, anebo do držáku nápojů. Jediný problém je ten, že vůně v nižších teplotách moc nevoní. Jedná se o teploty cca 9 °C a níž. Pokud se však rozhodnete pro nějakou z našich vůní, určitě neprohloupíte.

   

 


Přehled veškeré naší kosmetiky je k vidění na našem e-shopu, tak neváhejte a prohlédněte si i jiné výrobce čistících prostředků pro vašeho plechového miláčka naleznete ZDE