hledat
E-shop Online Offline Po-Pá: 06:30 - 15:30

Online Offline +420 724 844 471

Prodejna Online Offline Po-Pá: 08:00 - 17:00 So: 08:00 - 12:00

Online Offline +420 727 895 291

V nákupním košíku zatím žádný autodoplněk nemáte.
Zobrazit katalog

Specialista  na autodoplňky v  Ostravě

E-shop Online Offline Po-Pá: 06:30 - 15:30

Online Offline +420 724 844 471

Prodejna Online Offline Po-Pá: 08:00 - 17:00 So: 08:00 - 12:00

Online Offline +420 727 895 291

Voskování vozidla

Co nám voskování přináší?

Voskování vozidla je důležitou součástí údržby a ochrany povrchu laku vašeho vozu. Tento proces spočívá v nanášení vosku na lak karoserie vozidla, aby byl lak ochráněn proti UV záření, vnějším faktorům a jiným povětrnostním vlivům jako jsou například déšť, prach a další... což ocení každý majitel vozidla při následném mytí od nečistot. Voskováním můžete také zlepšit vzhled vozu, prohloubit lesk a zvýšit životnost laku. Voskování vozidla by mělo být provedeno pravidelně, aby se udržela kvalita a ochrana povrchu karoserie. Doporučujeme provést tento proces alespoň dvakrát ročně, a to v létě a před zimou. V zimě tímto krokem chráníme vozidlo proti soli a kyselinám z cest.



Typy vosků a jejich postup přípravy

Rychlovosky – Rychlá a snadná aplikace, kratší životnost, příprava v ideálním případě – chemická dekontaminace, umytí karoserie a a následná aplikace rychlovosku

    

Tekuté vosky – Snadná aplikace, výdrž podle typu vosku většinou 3 a více měsíců, příprava v ideálním případě – oplach, chemická dekontaminace, umytí karoserie, dekontaminace pomocí claye, odmaštění a následná aplikace tekutého vosku

    

Tuhé vosky – Aplikace ideálně ve dvou vrstvách, dlouhodobá výdrž až 1 rok u tech nejkvalitnějších, příprava v ideálním případě – oplach, chemická dekontaminace, umytí karoserie, dekontaminace pomocí claye a odmaštění a následná aplikace tuhého vosku

    

Všechny tyto vosky, a hlavně ty tuhé můžete podpořit sealantem pro jejich delší/maximální výdrž. Doporučujeme kouknout a zvážit jejich aplikaci.



Příprava karoserie pro voskování

Příprava laku karoserii před voskováním je důležitá z důvodu následné životnosti vosku a výsledného efektu. V tomhle směru se opravdu oplatí lak důkladně připravit. U přípravy záleží také na typu použitého vosku, u rychlovosků postačí chemická dekontaminace (odstranění asfaltu, hmyzu a polétavé rzi), omytí karoserie nejlépe pomocí dvou kbelíkové metody, vysušení a následně aplikace rychlovosků. U aplikace tuhého či tekutého vosku je ale postup jiný, tady se doporučuje prvně oplach karoserie od hrubých nečistot, následně chemická dekontaminace pomocí odstraňovačů polétavé rzi, důkladné omytí vozidla opět nejlépe pomocí dvou kbelíkové metody, vysušení laku karosérie, dekontaminace pomocí claye a následné odmaštění. Toto by byly postupy přípravy karoserie před voskováním ale v případě jemných škrábanců, můžeme po mechanické dekontaminaci (pomocí claye), odstranit defekty laku ručně či strojně pomocí leštění. Po leštění stačí následně karoserii odmastit a v neposlední řadě aplikovat Vámi vybraný vosk na karoserii vozidla.


Vhodné přípravky a prostředky k přípravě laku na voskování:

              


Aplikace vosku

Některé rychlovosky se dají aplikovat na mokrou karoserii. Ta se následně spláchne proudem vody nebo se ošetřená karoserie vozu vysuší pomocí sušícího ručníku. Rychlovosky se teké aplikují na suchou karoserii a pouze setřou mikrovláknovou utěrkou. Aplikace probíhá v jedné vrstvě.

Tekuté vosky se nanáší na suchou důkladně očištěnou a připravenou karoserii pomocí aplikátoru a krouživými pohyby v tenké vrstvě. Po aplikaci na karoserii se nechá vosk zaschnout. Po zaschnutí vosku již stačí povrch pouze rozleštit pomocí mikrovláknové utěrky.  Aplikace těchto vosků probíhá v jedné vrstvě.

Tvrdé vosky se nanáší stejně jako vosky tekuté jen spotřeba vosku je menší, déle vydrží na karoserii a doporučují se aplikovat v ideálním případě ve dvou vrstvách.



Přehled veškeré naší kosmetiky je k vidění na našem e-shopu, tak neváhejte a prohlédněte si i jiné výrobce čistících prostředků pro vašeho plechového miláčka naleznete ZDE