hledat
E-shop Online Offline Po-Pá: 06:30 - 15:30

Online Offline +420 724 844 471

Prodejna Online Offline Po-Pá: 08:00 - 17:00 So: 08:00 - 12:00

Online Offline +420 727 895 291

V nákupním košíku zatím žádný autodoplněk nemáte.
Zobrazit katalog

Specialista  na autodoplňky v  Ostravě

E-shop Online Offline Po-Pá: 06:30 - 15:30

Online Offline +420 724 844 471

Prodejna Online Offline Po-Pá: 08:00 - 17:00 So: 08:00 - 12:00

Online Offline +420 727 895 291

Fólie na auto proti slunci i krádeži


 

FÓLIE jako ochrana proti SLUNCI

Nejběžnější formou fólie na skla auta jsou protisluneční fólie. Ty se převážně lepí na boční a zadní okna, na čelní sklo je lepit jakékoli fólie (i čiré) zcela zakázáno. U předních bočních skel je ze zákona nutno dodržet minimálně 70% celkové propustnosti světla. Zde je třeba si dávat pozor na skla, které jsou již továrně lehce zatemněné. U zadních skel už není toto omezení tak výrazné a variace fólií s vysokou i nízkou propustností je opravdu mnoho. 

Protisluneční fólie zamezují vniknutí přímého slunečního světla a UV záření do interiéru vozu a tím disponují širokou škálou výhod jako jsou:

  • ochrana posádky vozidla, především dětí cestujících vzadu
  • snižování tepelné propustnosti oken především v letním období
  • odrazí až 99 % UV paprsků a chrání interiér vozu před blednutím
  • snižují průhled skly dovnitř vozu, tím zajišťují větší pocit soukromí a chrání odložené předměty proti náhodným zlodějům
  • v případě nehody ochrání posádku před poraněním, jelikož se střepy nevysypou do vozidla
  • jsou k dostání v různém stupni zatmavení
  • zlepšují celkový vzhled automobilu
     

ZATMAVOVACÍ fólie

Zatmavovací fólie se nejčastěji lepí na zadní okna automobilu, pro přední boční okna a čelní sklo nejsou povolené. Zastínění se využívá především pro děti, mají pak větší komfort při delších cestách. Procentuální údaj znamená, kolik procent je propustnost světla dovnitř automobilu.

S propustností 5%

S propustnístí 15%

S propustností 25%

S propustností 40%


Speciální zatmavovací fólie

Perforované fólie jsou vyrobeny ze samolepícího děrovaného materiálu s černým lepidlem, který zachovává průhlednost zevnitř.
Úzké fólie v černém a barevném provedení se využívají pouze na horní linii čelního okna jako stínidlo před sluncem.

 

ELEKTROSTATICKÉ fólie

Elektrostatické fólie mají obrovskou výhodu v tom, že si je jednoduše tvarově přizpůsobíte a můžete je kdykoli sundat a opět použít. Oproti clonám na přísavku zakrývají celé okno a tím zajišťují minimální propustnost světla. Instalace je zcela jedoduchá, fólie jednoduše sama přilne na lepené ploše. Fólie můžete aplikovat i sundávat v závislosti na ročním období, kdy v letních měsících je třeba vozidlo co nejvíce ochránit před ostrým slunečním zářením. Před zimou, kdy potřebujete mít větší viditelnost z vozidla fólii sundáte a uschováte na suchém a čistém místě pro další použití. 

  • stejné vlastnosti jako běžné zatmavovací fólie
  • v nabídce perforované a hladké verze
  • snadná instalace pomocí elektrostatiky bez potřeby lepení
  • možnost snadného odejmutí
  • funkce stahování oken není ničím narušena
  • elegantní vzhled
     

Hladké elektrostatické fólie

Perforované elektrostatické fólie

Elektrostatické fólie s daným rozměrem

BEZPEČNOSTNÍ fólie

Mezi ne tak známé, ale velmi rozšířené patří bezpečnostní fólie, které tvoří neviditelnou mříž na oknech vozidla. Mnoho zákazníků ani netuší, že existují, ale s narustající kriminalitou a počtem vandalismu způsobených na automobilech se bezpečnostní fólie staly velmi oblíbenou bezpečnostní součástí automobilu. Při aplikaci bezpečnostní fólie na všechna skla je i některé pojišťovny berou v potaz jako bezpečnostní prvek při uzavírání havarijního pojištění. Fólie určitě nezabrání zničení skel, ale ochrání Váš interiér vozu a jeho vybavení před zloději, kteří by se snažili vniknout do vozidla. Fólie jednoduše udrží všechny střepy rozbitého skla pohromadě a tím zamezí násilnému vniknutí do vozu a vysypání skla při nehodě a možné poranění pasažérů.

Tyto bezpečnostní fólie máme v nabídce pouze v čirém provedení. Je však možno je kombinovat s jinými typy fólií, je třeba pouze dodržet pořadí, ve kterém se lepí. Lepení se provadí z vnitřní strany na očištěné, odmaštěné okno a to tak, že nejprve se lepí čirá bezpečnostní fólie a poté protisluneční a zatmavovací fólie.

 

POMŮCKY pro lepení fólií

Většina výše zmíněných fólií má jako součást balení malou čepel a uhlazující stěrku. Pro práci ve větších plochách však doporučujeme přikoupit si speciální stěrky a nožíky určené přímo pro aplikaci fólií. Kvalitnější stěrky pomohou dostat přebytečný vzduch (bublinky), které se tvoří pod fólií při lepení a máte větší jistotu, že si aplikovanou fólii nepoškodíte.

 


NÁŠ TIP: Pro maximální bezpečnost doporučujeme na zadní boční skla nalepit nejprve bezpečnostní fólii, která zabrání vysypání skla dovnitř vozidla a následně zatmavující / protisluneční, která ochrání pasažéry, sedící na zadních sedadlech, před slunečními paprsky.